Éva hajbeültetése és kiegészítő terápiái

 

Éva 65 évesen a háromszögeinek felkopásával keresett meg minket. Genetikailag mindig is ívesebb volt a hajvonala és ritkábbak a háromszögei, de elmondása alapján a beavatkozást megelőző pár évben rohamosan romlott ezeken a területeken a hajállapot. A felkopás hátterében androgén nőies típusú hajvesztésre gyanakodtunk, melyhez társult egy pajzsmirigy alulműködés, a kettő együtt okozhatta a látványos felkopást.

Évánál történt első körben egy mezoterápiás kezelés, ami bár erősített a hajszálakon, olyan mértékű javulást nem hozott, amellyel elégedett lett volna. Viszont az érintett bőrterület tápanyagokkal való feltöltése megalapozta a további beavatkozásokat. Hogy megbizonyosodjuk a hajbeültetés sikerességéről egy próbaszúrást végeztünk, mely során kis mennyiségű haj került átültetésre az érintett területekre, tesztelve a haj beépülését. Ez sikeresen zajlott, így ütemeztünk egy 1500 hajszálas pótlást a háromszögi területekre.

Mivel ismét sikerrel jártunk, folytattuk egy következő beavatkozással, ahol a háromszögek besűrítésén túl már a hajvonalat is előre hoztuk.

Az új hajvonal nőiesen lekerekített lett, ezzel újra strukturálva az arcot és egy egészséges, dús képet alkotva a fronton.

Éva a második műtét 6 hónapos kontrollján megosztotta velünk saját szavaival is történetét, eddigi tapasztalatait és elégedettségét az új hajvonallal:

„Genetikailag mindig is ritkább volt a hajam a háromszögekben – így számomra már fiatal koromban is problémát jelentett egy jó frizurát összehozni. Ráadásul kevés és vékonyszálú is a hajam. Ezt az állapotot tetézte, hogy 50 éves korom körül egészségügyi állapotom többszörösen is kedvezőtlenül alakult, ami gyógyszeres kezelést is követelt. Ezek a folyamatok a hajszálak elvékonyodását és hajhullást is eredményeztek. Már alig tudtam eldugni a hiátust a háromszögekben.

Amikor megtudtam, hogy létezik hajátültetés, kezdetben nem vettem komolyan, hogy az rajtam is segíthetne. De az új dolgokra mindig is nyitott voltam, rákérdeztem és döntöttem. Még az sem tántorított vissza, hogy az elköteleződésem több évi programot vetített előre. Mert a hormon-eltérések miatt próbabeültetéssel kellett meggyőződnünk arról, hogy maradandó lesz-e a beavatkozás eredménye. A szervezetem jól reagált, és a próbahajszálak várták további társaikat.

Bár előbb jutott volna el hozzám az információ! Most, amikor már szép homloki hajvonalam van, nagyon örülök, hogy végigvittem ezt az esztétikai, de minden tekintetben lelki eredményt is felmutató folyamatot.”

Mindezek mellett Éva sokat tesz saját maga és haja egészségéért. Sejtmegújító szérumot használ a fejbőrre, cinket, szelént, illetve algakomplexet szed hajállapota fenntartása érdekében, a közeljövőben pedig újabb mezoterápiás kezelést is tervez felvenni.

Ha téged is zavar a felkopott női hajvonalad, keress meg minket Te is!

GYIK

Mi okozza férfiaknál a hajvesztést?
Leggyakrabban a tesztoszteron egy átalakított formája a DHT hormon okozza. Ez a hormon nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, és mivel a hajhagymák genetikailag érzékenyek rá, így alacsony vagy normál hormonszint mellett is tapasztaljuk a kopaszodást.
Hogy működik a hajbeültetés?
Saját hajból dolgozunk. A fejbőr hátsó és oldalsó régiójában található ellenálló, erős hajhagymákat kiemeljük a fejbőrből és a kopasz területekre megfelelő szögben és sűrűségben beültetjük.
Mennyire tartós az eredmény?
Az eredmény egy életre szól, hisz az átültetett hajhagymák ellenállóak a DHT hormonnal szemben, és ezt a tulajdonságukat új helyükön is megőrzik. Így átemelve őket a kopasz területekre, egy életen át erősek és életképesek maradnak.
A kiemelt hagymák helyére nő új hajszál?
Sajnos nem, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő módszerrel és sűrűségben legyenek eltávolítva a hagymák, hogy a bőr gyógyulását követően ne maradjon nyoma a kivételnek.
Elérhető, hogy ne látszódjon a kivétel helye?
Igen! A Renevánál, Magyarországon egyedülálló módon, a tű átmérőjének méretét egyéni adottságok alapján választjuk meg. A tűméretet a műtét folyamán is módosítjuk a különböző donor régiókban elhelyezkedő hajszálak erősségétől függően. A hajhagymák méretét és a hajsűrűséget figyelembe véve a lehető legkisebb átmérőjű tűvel dolgozunk annak érdekében, hogy a műtéti terület nyom nélkül gyógyuljon. Alapelvünk, hogy egy igazán esztétikus hajátültetésnél a donor terület épségének megőrzésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.
Mikor lesz a hajbeültetésnek eredménye?
Esztétikus részeredményt már az 5-6. hónapban láthatunk, főleg, ha a 2-3. hónapban mezoterápiás kezelésekkel serkentjük a hajhagymák regenerációját. Végleges eredmény a 10-12. hónapra alakul ki.
Egyből elkezd nőni a haj a beavatkozás után?
Minimális növekedés tapasztalható az első egy hónapban, de ezt követően elhullanak az átültetett hajszálak. 4-6 héten belül viszont már látjuk az új, előbújó hajszálakat. Ekkor érdemes mezoterápiás kezeléssel rásegíteni a regenerációra.
Elegendő egy hajbeültetés?
Ez a kopaszodás mintázatától és mértékétől függ. Elegendő lehet egy beavatkozás is, ha egy kisebb kopasz területet rekonstruálunk, és a páciens nem kopaszodik tovább. Ha kiterjedt a hajvesztés, több beavatkozásra is szükség lehet a tökéletes végeredmény elérése érdekében.
Fájdalmas a hajbeültetés?
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, melynek folyamata kellemetlen apró szúró érzéssel jár. Emiatt a Renevánál speciális technikát alkalmazunk, amellyel mind a donor, mind a fogadó területen kényelmesebbé tesszük a beavatkozást.
Milyen teendők vannak műtét előtt?
Labor vizsgálat elvégzése szükséges a beavatkozás előtt, más egyéb teendő nincsen. A műtét előtt közvetlen kávét már nem javasolt fogyasztani, a szedett gyógyszereket viszont minden esetben be kell venni.
Milyen teendők vannak műtét után?
A műtétet követő 3 hétben kerülni kell az izzadást, sportot, fizikai munkát, nem szabad hajolni, nehezet emelni, füst, gőz, por nem érheti a fejbőrt, és nem szabad dohányozni. A beültetett területet 3 napig 2 óránként permetezni kell a műtét napján kapott oldattal. A 4. naptól samponos habbal napi kétszer, reggel és este áztatásokat kell végezni az egy hetes kontrollig.
Mikor lehet visszatérni a műtét előtti rutinhoz?
A 10. napra beágyazódnak a hajhagymák, ezt követően óvatosan, de vissza lehet térni a hétköznapi rutinhoz. Erőteljes izzadással járó tevékenységet 3-4 héttel a beavatkozás után lehet újra végezni. Az új haj ekkor már ugyanúgy kezelhető, mint eredeti helyén, vágható, festhető.