Roland hajbeültetése

 
Roland esetében az androgén hajvesztés kifejezetten a háromszögekben jelentkezett, itt már csak kósza hajszálakat lehetett felfedezni, de a forgó tájék is kifejezetten érintett volt, melyet hosszabbra hagyott hajjal takart. Hogy mindkét területet orvosolni tudjuk, két napos beültetést terveztünk, első nap a háromszögek és a front területére terveztük az ültetést, a második nap pedig sűrítettük a forgó területét.
A műtét napján dokumentáltuk a hajállapotot, és gondosan megrajzoltuk a hajvonalat, figyelembe véve Roland kérését, hogy az minél egyenesebb legyen, és szögletesebb legyen az átmenet a pajeszvonalba. Ezt egy nagyon pici ívvel finomítottuk.
A műtét során 7042 hajszálat ültettünk át a fejbőr hátsó donor területéről. Ebből az első nap 3894 hajszál a hiányos frontális területekre, második nap 3148 a forgó területére került áthelyezésre. A műtétet követően alapos útmutatóval láttuk el Rolandot a műtétet követő 3-4 hétre vonatkozólag. 
Roland műtét utáni időszaka komplikációmentesen zajlott. A műtét utáni 2. napon küldött képeken a homloktáji területen enyhe duzzanat látszódott, amely pár nap alatt felszívódott. A donor terület sebei összehúzódtak, és a beültetett terület is gyógyulásnak indult, de még hámpörkökkel fedett volt.

Roland az áztatási feladatokat napi kétszer alaposan végezte és így a 7. napra teljesen letisztult a fejbőr, a beültetett területről eltűntek a pörkök, már csak egy enyhe bőrpír maradt vissza, és a donor terület is megkezdte a nyom nélküli gyógyulását.

7 nappal a műtétet követően a beültetett terület már esztétikus volt, a fejbőr teljesen tisztult.

Ezt követően Roland már csak 2-3 naponta végzett áztatásokat az egy hónapos kontrollig. Ekkorra elhullott az átültetett haj. A kontroll vizsgálatot online tartottuk.

3 hónapos kontrollon már kezdett kirajzolódni az új hajvonal, a donor terület pedig teljesen gyógyult. Roland a haját a műtét óta nem vágta, így 4-5 cm-es a 4 hónapos képen.

11 hónap elteltével Roland egy friss és dús hajkoronával tért vissza hozzánk.

11 hónapnál már közelít az aktuális hajállapot a végeredményhez. Némi erősödés még várható, de azoknál, akiknél a regeneráció egyébként is gyorsabb, tulajdonképpen tekinthetjük a 11 hónapos képet végsőnek.

Roland elégedetten távozott tőlünk, és egy meglepetés videóval jelentkezünk az egy éves fordulópontjára. Ha kíváncsiak vagytok, térjetek vissza az oldalra pár héten belül, vagy kövessetek minket a social media felületeinken!

Ha tetszett Roland hajbeültetése, jelentkezz hozzánk Te is!

GYIK

Mi okozza férfiaknál a hajvesztést?
Leggyakrabban a tesztoszteron egy átalakított formája a DHT hormon okozza. Ez a hormon nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, és mivel a hajhagymák genetikailag érzékenyek rá, így alacsony vagy normál hormonszint mellett is tapasztaljuk a kopaszodást.
Hogy működik a hajbeültetés?
Saját hajból dolgozunk. A fejbőr hátsó és oldalsó régiójában található ellenálló, erős hajhagymákat kiemeljük a fejbőrből és a kopasz területekre megfelelő szögben és sűrűségben beültetjük.
Mennyire tartós az eredmény?
Az eredmény egy életre szól, hisz az átültetett hajhagymák ellenállóak a DHT hormonnal szemben, és ezt a tulajdonságukat új helyükön is megőrzik. Így átemelve őket a kopasz területekre, egy életen át erősek és életképesek maradnak.
A kiemelt hagymák helyére nő új hajszál?
Sajnos nem, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő módszerrel és sűrűségben legyenek eltávolítva a hagymák, hogy a bőr gyógyulását követően ne maradjon nyoma a kivételnek.
Elérhető, hogy ne látszódjon a kivétel helye?
Igen! A Renevánál, Magyarországon egyedülálló módon, a tű átmérőjének méretét egyéni adottságok alapján választjuk meg. A tűméretet a műtét folyamán is módosítjuk a különböző donor régiókban elhelyezkedő hajszálak erősségétől függően. A hajhagymák méretét és a hajsűrűséget figyelembe véve a lehető legkisebb átmérőjű tűvel dolgozunk annak érdekében, hogy a műtéti terület nyom nélkül gyógyuljon. Alapelvünk, hogy egy igazán esztétikus hajátültetésnél a donor terület épségének megőrzésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.
Mikor lesz a hajbeültetésnek eredménye?
Esztétikus részeredményt már az 5-6. hónapban láthatunk, főleg, ha a 2-3. hónapban mezoterápiás kezelésekkel serkentjük a hajhagymák regenerációját. Végleges eredmény a 10-12. hónapra alakul ki.
Egyből elkezd nőni a haj a beavatkozás után?
Minimális növekedés tapasztalható az első egy hónapban, de ezt követően elhullanak az átültetett hajszálak. 4-6 héten belül viszont már látjuk az új, előbújó hajszálakat. Ekkor érdemes mezoterápiás kezeléssel rásegíteni a regenerációra.
Elegendő egy hajbeültetés?
Ez a kopaszodás mintázatától és mértékétől függ. Elegendő lehet egy beavatkozás is, ha egy kisebb kopasz területet rekonstruálunk, és a páciens nem kopaszodik tovább. Ha kiterjedt a hajvesztés, több beavatkozásra is szükség lehet a tökéletes végeredmény elérése érdekében.
Fájdalmas a hajbeültetés?
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, melynek folyamata kellemetlen apró szúró érzéssel jár. Emiatt a Renevánál speciális technikát alkalmazunk, amellyel mind a donor, mind a fogadó területen kényelmesebbé tesszük a beavatkozást.
Milyen teendők vannak műtét előtt?
Labor vizsgálat elvégzése szükséges a beavatkozás előtt, más egyéb teendő nincsen. A műtét előtt közvetlen kávét már nem javasolt fogyasztani, a szedett gyógyszereket viszont minden esetben be kell venni.
Milyen teendők vannak műtét után?
A műtétet követő 3 hétben kerülni kell az izzadást, sportot, fizikai munkát, nem szabad hajolni, nehezet emelni, füst, gőz, por nem érheti a fejbőrt, és nem szabad dohányozni. A beültetett területet 3 napig 2 óránként permetezni kell a műtét napján kapott oldattal. A 4. naptól samponos habbal napi kétszer, reggel és este áztatásokat kell végezni az egy hetes kontrollig.
Mikor lehet visszatérni a műtét előtti rutinhoz?
A 10. napra beágyazódnak a hajhagymák, ezt követően óvatosan, de vissza lehet térni a hétköznapi rutinhoz. Erőteljes izzadással járó tevékenységet 3-4 héttel a beavatkozás után lehet újra végezni. Az új haj ekkor már ugyanúgy kezelhető, mint eredeti helyén, vágható, festhető.