Tamás hajbeültetése

 

Tamás egy korábbi hajbeültetés során létrehozott hajvonal korrekciójával keresett meg minket. Az első műtétet a felkopott háromszögek pótlására végezték pár évvel a megkeresés előtt. Tamás elégedett volt a hajsűrűséggel, de egy idő után a környezetétől is azt a visszajelzést kapta, hogy „valahogy furcsa a hajvonal”.

A konzultáción rávilágítottunk a hibára: a frontotemporális átmenet, vagyis ahol a hajvonal becsatlakozik a pajeszvonalba, túlságosan le lett kerekítve és előre lett hozva, illetve a hajszálak nem megfelelő szögben lettek a bőrbe ültetve, így a haj és a frizura formázását nehezen lehetett megoldani.

Az új, esztétikus hajvonal kialakításához egy magasabban ülő átmeneti pontot határoztunk meg, ami azt jelentette, hogy el kellett távolítanunk mindkét oldalon az általunk tervezett vonal elé ültetett hagymákat.

Ehhez rövidre vágtuk a kiemelendő hajszálakat, majd kiemeltük őket az érintett területről, és beültettük az új hajvonal mögötti területre ezzel tovább javítva a hajsűrűséget.

Tamás a műtétet követő időszakban hámosító krémmel segítette a homlok bőrének gyógyulását, aminek hatására 10 nappal a beavatkozás után már szépen gyógyult a bőr.

6 hónappal a beavatkozás után már szemmel látható volt a változás, a kivételi terület pedig nyom nélkül gyógyult.

A hajvonal frontotemporális átmenete a helyére került, és a hajvonal férfiasabb és természetesebb hatású lett.

Mindezek mellett Tamásnál annak érdekében, hogy további hajvesztését a beültetett területek mögött lassítsa, gyógyszeres terápiát alkalmazunk. 1mg finasteridet szed és ezzel sikeresen fenntartja jelenlegi hajállapotát. Emellett napi kétszer 5%-os minoxidil hajszeszt alkalmaz a fejbőrön, és heti egyszer dermarolleres kezelést végez. Fél év elteltével a terápiák hatására látványos eredményt értünk el.

Ha te is küzdesz elrontott hajbeültetéssel, vagy érdekelnek az alternatív terápiás lehetőségek jelentkezz hozzánk Te is!

Roli_link
Zoli_link

GYIK

Mi okozza férfiaknál a hajvesztést?
Leggyakrabban a tesztoszteron egy átalakított formája a DHT hormon okozza. Ez a hormon nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, és mivel a hajhagymák genetikailag érzékenyek rá, így alacsony vagy normál hormonszint mellett is tapasztaljuk a kopaszodást.
Hogy működik a hajbeültetés?
Saját hajból dolgozunk. A fejbőr hátsó és oldalsó régiójában található ellenálló, erős hajhagymákat kiemeljük a fejbőrből és a kopasz területekre megfelelő szögben és sűrűségben beültetjük.
Mennyire tartós az eredmény?
Az eredmény egy életre szól, hisz az átültetett hajhagymák ellenállóak a DHT hormonnal szemben, és ezt a tulajdonságukat új helyükön is megőrzik. Így átemelve őket a kopasz területekre, egy életen át erősek és életképesek maradnak.
A kiemelt hagymák helyére nő új hajszál?
Sajnos nem, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő módszerrel és sűrűségben legyenek eltávolítva a hagymák, hogy a bőr gyógyulását követően ne maradjon nyoma a kivételnek.
Elérhető, hogy ne látszódjon a kivétel helye?
Igen! A Renevánál, Magyarországon egyedülálló módon, a tű átmérőjének méretét egyéni adottságok alapján választjuk meg. A tűméretet a műtét folyamán is módosítjuk a különböző donor régiókban elhelyezkedő hajszálak erősségétől függően. A hajhagymák méretét és a hajsűrűséget figyelembe véve a lehető legkisebb átmérőjű tűvel dolgozunk annak érdekében, hogy a műtéti terület nyom nélkül gyógyuljon. Alapelvünk, hogy egy igazán esztétikus hajátültetésnél a donor terület épségének megőrzésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.
Mikor lesz a hajbeültetésnek eredménye?
Esztétikus részeredményt már az 5-6. hónapban láthatunk, főleg, ha a 2-3. hónapban mezoterápiás kezelésekkel serkentjük a hajhagymák regenerációját. Végleges eredmény a 10-12. hónapra alakul ki.
Egyből elkezd nőni a haj a beavatkozás után?
Minimális növekedés tapasztalható az első egy hónapban, de ezt követően elhullanak az átültetett hajszálak. 4-6 héten belül viszont már látjuk az új, előbújó hajszálakat. Ekkor érdemes mezoterápiás kezeléssel rásegíteni a regenerációra.
Elegendő egy hajbeültetés?
Ez a kopaszodás mintázatától és mértékétől függ. Elegendő lehet egy beavatkozás is, ha egy kisebb kopasz területet rekonstruálunk, és a páciens nem kopaszodik tovább. Ha kiterjedt a hajvesztés, több beavatkozásra is szükség lehet a tökéletes végeredmény elérése érdekében.
Fájdalmas a hajbeültetés?
A műtét helyi érzéstelenítésben történik, melynek folyamata kellemetlen apró szúró érzéssel jár. Emiatt a Renevánál speciális technikát alkalmazunk, amellyel mind a donor, mind a fogadó területen kényelmesebbé tesszük a beavatkozást.
Milyen teendők vannak műtét előtt?
Labor vizsgálat elvégzése szükséges a beavatkozás előtt, más egyéb teendő nincsen. A műtét előtt közvetlen kávét már nem javasolt fogyasztani, a szedett gyógyszereket viszont minden esetben be kell venni.
Milyen teendők vannak műtét után?
A műtétet követő 3 hétben kerülni kell az izzadást, sportot, fizikai munkát, nem szabad hajolni, nehezet emelni, füst, gőz, por nem érheti a fejbőrt, és nem szabad dohányozni. A beültetett területet 3 napig 2 óránként permetezni kell a műtét napján kapott oldattal. A 4. naptól samponos habbal napi kétszer, reggel és este áztatásokat kell végezni az egy hetes kontrollig.
Mikor lehet visszatérni a műtét előtti rutinhoz?
A 10. napra beágyazódnak a hajhagymák, ezt követően óvatosan, de vissza lehet térni a hétköznapi rutinhoz. Erőteljes izzadással járó tevékenységet 3-4 héttel a beavatkozás után lehet újra végezni. Az új haj ekkor már ugyanúgy kezelhető, mint eredeti helyén, vágható, festhető.