Szemöldökbeültetés
2023.08.28.
Orvoskozmetikai kezelések, Mezoterápia
2023.08.28.

Hajregeneratív terápiák, Mezoterápia

Mi az az orvosi mezoterápia?

A mezoterápia méltán az egyik legnépszerűbb hajkezelési módszer. A kezelés során egy automatikus 9 mikrotűs pisztoly segítségével a bőr típusának és a kezelés céljának megfelelő hatóanyagokat egyénre szabottan juttatunk a bőr középső, mezodermális rétegébe, ugyanis ebben a rétegben zajlanak azok az alapvető anyagcsere folyamatok, amelyek meghatározzák a bőrünk és hajunk állapotát. A bőr külső rétege nagy molekulájú hatóanyagok, pl. fehérjék számára nehezen átjárható, emiatt felszíni hatóanyag bevitel (pl. samponok, hajszérumok, pakolások) esetén a mezodermális rétegben alacsony lesz a koncentrációjuk, nehezebben tudják kifejteni hatásukat. A bőrre juttatott készítményekkel szemben az orvosi mezoterápiával hatékonyan érhetünk el változást.

1

Mire jó az orvosi mezoterápia?

Idővel a haj szerkezete változhat, a természetes öregedési folyamat, betegségek és környezeti hatások kapcsán elkezdhet hullani a haj, amire megoldást jelent a mezoterápiás kezelés. Számos hatóanyagot, köztük vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat, koenzimeket használunk, melyek hozzájárulnak az erős és egészséges haj növekedéséhez és a hajhullás megállításához.

Hajbeültetés előtt erősíteni tudjuk a donor hagymákat, a beavatkozás után pedig a segítségével fel lehet gyorsítani a regenerációt és sokkal hamarabb láthatunk szép eredmény.

Zoltán esettanulmányában bemutatjuk a hajbeültetés utáni mezoterápia hatását.

Mezoterápia szakállra?

A mai divat meghatározó elemévé vált a dús, életerős szakáll, ami a férfi arc ékeként szolgálhat. Hiánya legalább annyira zavaró lehet, mint a haj kopása. A mezoterápiát hatékonyan használhatjuk a férfi arcszőrzet erősítésére is, mér 3-4 alkalom után megjelennek új szőrszálak, erősödnek a meglévők.
2

Hogyan zajlik egy mezoterápiás kezelés?

Kezeléseinket orvosi konzultáció előzi meg, mely során egyénre szabottan, problémaspecifikusan állítjuk össze a terápiás tervet.

A kezeléseket a kezelendő bőr alapos fertőtlenítésével és az előre kiválasztott hatóanyagok felszívásával kezdjük. Kezelő eszközünk egy automatikus 9 tűs pisztoly, ami minimális kellemetlenség mellett a legpontosabban juttatja be hatóanyagainkat a megfelelő mélységbe 400-500 ponton. Ezzel a leghatékonyabban tudjuk eloszlatni a bőrben a bejuttatni kívánt tápanyagokat.

Milyen hosszú egy kezelés, hány alkalmat érdemes igénybe venni?

A kezelés 20 percet vesz igénybe. A mezoterápiát a kívánt hatás elérése érdekében kúra szerűen (6-10 kezelés) javasolt igénybe venni. A kezeléseket az elején 2 hetente, majd havonta érdemes igénybe venni. Az első kúra után évente 3-4 ismétlő alkalmat javaslunk.

Jelentkezz be ingyenes hajvizsgálatra!

Mennyire fáj egy ilyen kezelés?

A tű bőrbe hatolásának mélységét tizedmilliméter pontossággal tudjuk állítani, így a kezelést alig érezni, a lehető legkellemesebb élmény mellett juttatjuk be effektíven a hatóanyagokat a bőrbe. Szakáll mezoterápia során pedig az arcbőr érzékenységét figyelembe véve, felületesebben kezelünk.

Mennyire látványos az eredmény?

Szemben a kozmetikában használt, elektroporáción alapuló technikával, ami csak a bőr felületesebb rétegeit célozza, a tűs mezoterápia során invazívan a bőrbe hatolva biztosítjuk a hatóanyagok maximális hasznosulását, ezáltal hatékonyabb a kezelés. Már 3-4 alkalom után megfigyelhető a hajhullás mértékének lecsökkenése, a hajszálak struktúrájának megváltozása, erősödése, a haj fényének visszanyerése.
3

Mik a kezelés előtti és utáni teendők?

Kezelés előtt érdemes frissen hajat mosni, egyéb teendő nincsen. A kezelést követően 24 óráig kerülni kell az erőteljes izzadást, hajmosást, hajfestést.

Mi a hatásmechanizmus és vannak mellékhatások?

A kezelések során pótoljuk mindazon vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek koncentrációja a természetes öregedési folyamat és környezeti hatásokra lecsökken a bőrben.

  •  Tápláljuk a bőrt és fokozzuk a vérkeringését.
  • Stimuláljuk a sejtek osztódását, a hajas fejbőrön serkentjük a hajhagymák regenerálódását.
  •  Javítjuk a haj szerkezetét, csökkentjük a hajhullás mértékét.

A kezelés lokálisan hat, így nincsenek kockázatos mellékhatásai.

Mennyibe kerül a mezoterápia?

1 alkalom: 31.500 Ft + ÁFA5+1 alkalom: 157.500 Ft + ÁFA8+2 alkalom: 252.000 Ft + ÁFA

Jelentkezz be ingyenes hajvizsgálatra!

Rólunk mondták, nekünk írták