Hajregeneratív terápiák, Mezoterápia
2023.08.28.

Orvoskozmetikai kezelések, Mezoterápia

Mi az az orvosi mezoterápia?

A mezoterápia méltán az egyik legnépszerűbb bőrkezelési módszer. A kezelés során egy automatikus 9 mikrotűs pisztoly segítségével a bőr típusának és a kezelés céljának megfelelő hatóanyagokat egyénre szabottan juttatunk a bőr középső, mezodermális rétegébe, ugyanis ebben a rétegben zajlanak azok az alapvető anyagcsere folyamatok, amelyek meghatározzák a bőrünk állapotát. A bőr külső rétege nagy molekulájú hatóanyagok, pl. fehérjék számára nehezen átjárható, emiatt felszíni hatóanyag bevitel (pl. krém) esetén a mezodermális rétegben alacsony lesz a koncentrációjuk, nehezebben tudják kifejteni hatásukat. A bőrre juttatott készítményekkel szemben az orvosi mezoterápiával hatékonyan érhetünk el változást.

1

Mire jó az orvosi mezoterápia?

zIdővel a bőr szerkezete változhat, a természetes öregedési folyamat, betegségek és környezeti hatások kapcsán elkezd fakulni, ráncosodni az arcbőr, amelyre megoldást jelent a mezoterápiás kezelés. Számos hatóanyagot, köztük vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat, koenzimeket használunk, melyek hozzájárulnak az egészséges és hidratált bőr megőrzéséhez és a ráncok kialakulásának lassításához.

Mezoterápia kézfejre?

Az öregedési folyamat a kézfejünket is érinti. Az ápolt kéz a nőiesség éke. Az apró ráncok, pigmentációk enyhítésére is alkalmas a mezoterápia.

2

Hogyan zajlik egy mezoterápiás kezelés?

Kezeléseinket orvosi konzultáció előzi meg, mely során egyénre szabottan, problémaspecifikusan állítjuk össze a terápiás tervet.

A kezeléseket a kezelendő bőr alapos fertőtlenítésével és az előre kiválasztott hatóanyagok felszívásával kezdjük. Kezelő eszközünk egy automatikus 9 tűs pisztoly, ami minimális kellemetlenség mellett a legpontosabban juttatja be hatóanyagainkat a megfelelő mélységbe 100-200 ponton. Ezzel a leghatékonyabban tudjuk eloszlatni a bőrben a bejuttatni kívánt tápanyagokat.

Milyen hosszú egy kezelés, hány alkalmat érdemes igénybe venni?

A kezelés 20 percet vesz igénybe. A mezoterápiát a kívánt hatás elérése érdekében kúra szerűen (6-10 kezelés) javasolt igénybe venni. A kezeléseket az elején 2 hetente, majd havonta érdemes igénybe venni. Az első kúra után évente 3-4 ismétlő alkalmat javaslunk.

Foglalj időpontot ingyenes orvosi konzultációra!

Mennyire fáj egy ilyen kezelés?

A tű bőrbe hatolásának mélységét arcbőr érzékenységét figyelembe véve tizedmilliméter pontossággal tudjuk állítani, így a kezelést alig érezni, a lehető legkellemesebb élmény mellett juttatjuk be effektíven a hatóanyagokat a bőrbe.

Mennyire látványos az eredmény?

Szemben a kozmetikában használt, elektroporáción alapuló technikával, ami csak a bőr felületesebb rétegeit célozza, a tűs mezoterápia során invazívan a bőrbe hatolva biztosítjuk a hatóanyagok maximális hasznosulását, ezáltal hatékonyabb a kezelés. Már 3-4 alkalom után megfigyelhető a bőr feszesedése, hidratáltsága, a pórusok összehúzódása, az esetleges gyulladás enyhülése.
3

Mik a kezelés előtti és utáni teendők?

Kezelés napján kerülni kell a smink használatát, egyéb teendő nincsen. A kezelést követően 24 óráig kerülni kell az erőteljes izzadást, és sminkelést, illetve fényvédő használata kötelező.

Mi a hatásmechanizmus és vannak mellékhatások?

A kezelések során pótoljuk mindazon vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek koncentrációja a természetes öregedési folyamat és környezeti hatásokra lecsökken a bőrben. > Revitalizáljuk a bőrt aktív hatóanyagokkal. 

  • Tápláljuk a bőrt, és fokozzuk a vérkeringését.
  • Enyhítjük többek között a seborrhoea, acne, rosacea tüneteit.
  • Stimuláljuk a sejtek osztódását, javítjuk a bőr szerkezetét.
  • Feszesítjük a bőrt, a felületes ráncok eltűnnek, a mély ráncok enyhülnek.

A kezelés lokálisan hat, így nincsenek kockázatos mellékhatásai.

Mennyibe kerül a mezoterápia?

1 alkalom: 31.500 Ft + ÁFA5+1 alkalom: 157.500 Ft + ÁFA8+2 alkalom: 252.000 Ft + ÁFA

Jelentkezz be ingyenes orvosi konzultációra!

Rólunk mondták, nekünk írták