Hajbeültetés
2023.08.28.
Szemöldökbeültetés
2023.08.28.

Szakállbeültetés

Mire jó a szakállbeültetés?

A mai divat meghatározó elemévé vált a dús, életerős szakáll, ami a férfi arc ékeként szolgálhat. Hiánya legalább annyira zavaró lehet, mint a haj kopása. Az FUE2 (Follicular Unit Extraction) Safe System technikával végzett hajátültetés alkalmas a szakáll pótlására vagy sűrítésére, amivel megerősíthetjük a férfias önbizalmat.

Hogyan zajlik egy átültetés?

A hajszálakat FUE2 (Follicular Unit Extraction) Safe System technológiával szőrtüsző egységenként emeljük ki – a szemöldökhiány mértékét mérlegelve - a fej hátsó és oldalsó részéről, a hónaljból, vagy kombináltan mindkét területről. A kiemelés 0,6-0,8 mm nagyságú mikrokörkéssel történik.

Magyarországon egyedülálló módon a tű átmérőjének méretét egyéni adottságok alapján választjuk meg. Szakállbeültetés esetén kimondottan az egyedül ülő hajhagymákat célozzuk, és emiatt a lehető legkisebb átmérőjű tűt használjuk a műtét során, ezzel biztosítva a természetes hatású végeredményt.

A tűméretet a műtét folyamán is módosítjuk a hajszálak erősségétől függően, hogy a műtéti terület nyom nélkül gyógyuljon. Alapelvünk, hogy egy igazán esztétikus hajátültetésnél a donor terület épségének megőrzésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.

1

Milyen hosszú egy műtét?

A beavatkozás időtartama függ a hajszálak erősségétől, színétől, sűrűségétől, illetve a kivett és átültetett hajszálak számától. Egy szakállműtét lehet egy napos, amennyiben csak kisebb foltokat pótlunk, de akár két napos is, ha egész szakállszőrzetet építünk, a bajusztól a pajeszvonalig. Minden esetben előzetes orvosi konzultáción mérjük fel a szakáll állapotát, és egyénre szabottan készítjük el a terápiás tervet.

Mennyire sikeres egy műtét?

Az átültetett hajszálak legalább 90%-a beépül, és egy életre szól. Klinikánkon garanciát vállalunk a sikeres eredményre. Mindemellett a természetesség jegyében dolgozunk. Nálunk biztosan olyan frizurát kapsz, amiről nem lehet megmondani, hogy átültetett.

Foglalj időpontot ingyenes orvosi konzultációra!

Mennyire fáj egy ilyen műtét?

A műtét helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítő injekciók kellemetlenek lehetnek az arcbőr gazdag beidegzése miatt, de ezt követően a beavatkozás teljesen fájdalommentes.

Hogy néz ki egy műtéti nap?

> Megbeszélt időpontban érkezés a klinikára

> Tájékoztatók, szerződés, beleegyező nyilatkozatok átolvasása, aláírása

> A beavatkozás folyamatának rövid átbeszélése

> Ebéd vagy vacsora kiválasztása étlapról

> Vérnyomásmérés, premedikáció

> Hajnyírás, hajállapot felmérése, hajvonal megtervezése, fotózás

> Extrakció (graftok (hajegységek) kinyerése) hason fekvő pozícióban helyi érzéstelenítésben

> Ebéd vagy vacsora szünet

> A befogadó helyek elkészítése, a graftok beültetése (háton fekve) helyi érzéstelenítésben

> Fotózás

> A műtét utáni időszak teendőinek megbeszélése, a gondozáshoz szükséges csomag átadása

2

Mik a műtét utáni teendők?

A műtét utáni otthoni kezelés a szemöldökszőrzet megmaradása szempontjából kulcsfontosságú!

A regenerálódás gyors, pár nap múlva vissza lehet térni a munkához, de a műtétet követő 3 héten át kerülni kell az izzadást, sportot, fizikai munkát, nem szabad hajolni, nehezet emelni, füst, gőz, por nem érheti a műtéti területet, és nem szabad dohányozni. Továbbá 7-10 napig kerülni kell a nagyobb arcmozgással, mimikával járó tevékenységeket, mindemellett pépes ételek fogyasztása javasolt.

A műtéti területet a beavatkozás után egy hétig intenzíven tisztitani kell. 3 napig 2 óránként permetezni kell a beültetett területet a műtét napján kapott oldattal. A 4. naptól samponos habbal napi kétszer, reggel és este áztatásokat kell végezni az egy hetes kontrollig. 1 hónap elteltével vissza lehet térni a beavatkozás előtti rutinhoz. Az új szakállszőrzet ugyanúgy kezelhető, mint az eredeti, vágható, festhető, stb.

Írd meg kérdéseidet és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Vannak mellékhatások?

A beültetett területen, duzzanat (oedema), véraláfutás jelentkezhet, de 3-4 nap alatt nyomtalanul felszívódik. A duzzanat mihamarabbi felszívódása érdekében, az első három napban érdemes minél többet háton fekve pihenni. Hőemelkedés, láz ritkán jelentkezhet, szükség esetén lázcsillapító javasolt. A seb gyógyulásánál viszketést tapasztalhat, vakarni TILOS! A terület nedvesítése enyhítheti a panaszokat. A műtétet követő időszakban a műtéti területek irritáltak, érzékenyek lehetnek, érzészavar is jelentkezhet.

Ez a beavatkozás esetleges velejárója, mértéke és időtartama egyéni variációt mutat, néhány héttől akár hónapokig is tarthat.

A bőrön megjelenhet néhány szőrtüszőgyulladás, pattanás. Ilyenkor nyomkodni nem szabad, ujjbeggyel masszírozva lehet gyorsítani a spontán gyógyulást.

Elhullik először az átültetett szakállszőrzet?

Az átültetett hajszálak átültetéskor 1-2 mm hosszúak, a beavatkozást követően növekedésnek indulnak, majd 3-5 hét elteltével kihullanak. Ez egy természetes folyamat, a hajhagyma a bőrben marad, csak elhullajtja a hajszálat. Néhány hónap regenerációs idő után a hajszálak ismét növekedésnek indulnak. 10-14 hónap alatt alakul ki a végső eredmény.

Jelentkezz be ingyenes orvosi konzultációra!

Rólunk mondták, nekünk írták

GYIK

Mi okozhat szakállhiányt?
A legtöbb esetben veleszületett jelenség, sok férfi szakállszőrzete kisebb-nagyobb mértékben genetikailag hiányos. Egyes bőrbetegségek is okozhatnak szakállhiányt.
Hogy működik a szakállbeültetés?
Saját hajból dolgozunk. A fejbőr hátsó és oldalsó régiójában található hajhagymákat kiemeljük, és az előre megrajzolt szakállterületekre megfelelő szögben és sűrűségben beültetjük.
Mennyire tartós az eredmény?
Az eredmény egy életre szól, az átemelt hajhagymák új helyükön egy életen át erősek és életképesek maradnak.
Elérhető, hogy ne látszódjon a kivétel helye?
Igen! A szakállbeültetés esetén a lehető legkisebb tűt használjuk és az egyedül ülő hagymákat nyerjük ki, így a donor terület nyomtalanul gyógyul.
Mikor lesz a szakállbeültetésnek eredménye?
Esztétikus részeredményt már az 5-6. hónapban láthatunk, de végleges eredmény a 10-12. hónapra alakul ki.
Elegendő egy szakállbeültetés?
Ez a szakállhiány mértékétől függ. Elegendő lehet egy beavatkozás is, de egyes esetekben a hiány mértéke miatt szükség lehet sűrítő műtétre, ez általában egy kisebb lélegzetű beavatkozás, mint az első.
Fájdalmas a szakállbeültetés?
A műtét helyi érzéstelenítésben történik. Az érzéstelenítő injekciók kellemetlenek lehetnek az arcbőr gazdag beidegzése miatt, de ezt követően a beavatkozás teljesen fájdalommentes.
Milyen teendők vannak műtét előtt?
Labor vizsgálat elvégzése szükséges a beavatkozás előtt, más egyéb teendő nincsen. A műtét előtt közvetlen kávét már nem javasolt fogyasztani, a szedett gyógyszereket viszont minden esetben be kell venni. Borotválkozni pár 2 nappal a beavatkozás előtt javasolt, hogy enyhe borosta legyen a műtét napján így pontosan látjuk a hiányos területeket.
Milyen teendők vannak műtét után?
A műtétet követő 3 hétben kerülni kell az izzadást, sportot, fizikai munkát, nem szabad hajolni, nehezet emelni, füst, gőz, por nem érheti az arcbőrt, és nem szabad dohányozni. Továbbá 7-10 napig kerülni kell a nagyobb arcmozgással, mimikával járó tevékenységeket, és a nehezen megrágható ételeket.
Mikor lehet visszatérni a műtét előtti rutinhoz?
A 10. napra beágyazódnak a hajhagymák, ezt követően óvatosan, de vissza lehet térni a hétköznapi rutinhoz. 1 hónap elteltével vissza lehet térni a beavatkozás előtti rutinhoz. Az új szakállszőrzet ugyanúgy kezelhető, mint az eredeti, vágható, festhető, stb.